
Ilari Sääksjärvi eläinmuseolta kertoo Amazonin sademetsästä, sen lajeista ja siitä, millaista siellä on tehdä tutkimusta.
Viime viikolla 11.5. vietimme virtuaalista tiedepäivää eli Varsinais-Suomen Tiedetestaajien lopputapahtumaa. Päivän järjestimme yhdessä LUMAn StarT-hankkeen kanssa. Osallistujia oli mukana ainakin 700. Iso kiitos kaikille osallistuneille!
Koko tapahtuma nauhoitettiin, ja tämän nauhoitteen osien perään on ollut jo paljon kysyntää. Nauhoitteen osia on nyt vapaasti katsottavissa lukuvuoden loppuun asti Varsinais-Suomen LUMA-keskuksen sivuilla täällä. Tiedepajoja nauhoitteista löytyy kolme: niissä tehdään spagettitorneja, kapillaarikukkia ja maitotaidetta. Toisella nauhoitteella taikuri Martti Sirén opettaa 3.-6.-luokkalaisille matemaattisia taikatemppuja. Eläinmuseon Ilari Sääksjärven tutkijapuheenvuoro ja Ilarin vastauksia niihin luokilta tulleisiin kysymyksiin, joihin tapahtumapäivänä ei ollut aikaa vastata, sekä matikaktaikurin pidempi esitys ovat myös tulossa samalle sivulle katsottavaksi pian. Kouluvuoden lähetessä loppuaan nauhoitteilta voi saada mukavaa tekemistä viimeisille koulupäiville.
Lopputapahtumassa jaettiin myös palkintoja töistä, joita Tiedetestaajiin osallistuneet luokat tekivät pajansa aiheeseen liittyen itsenäisesti pajan jälkeen. Palkinnot parhaista oppilastöistä voittivat Koivuhaan koulun 6A-luokka, jonka oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat lukunopeutta ja silmänliikkeitä käsittelevän tutkimuksen, ja Kurittulan koulun 6C- ja 6D-luokat, jotka tutkivat hyödyllisten sienien läsnäolon vaikutusta siihen, kuinka nopeasti heinät kasvavat. Onnittelut voittaneille luokille!

Kun taikuri Martti Sirén esiintyi lopputapahtumassa, Jaakko ja Pasi hoitivat kuvaamista ja lähetystä.